Subscribe via RSS Feed

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia (KKR1M) dilancarkan

Hulu LANGAT : Jenama 1Malaysia yang sentiasa bertambah mempunyai ahli keluarga baru iaitu Kedai Kain Rakyat 1Malaysia atau KKR1M.

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia (KKR1M) dilancarkan bagi memenuhi permintaan terhadap kain dan pakaian termasuklah baju Melayu dan pakaian seragam sekolah.

“KKR1M menawarkan fabrik berkualiti yang dijual dengan harga yang lebih rendah daripada harga di pasaran. Sebagai contoh, satin baju Melayu yang berharga RM40 berbanding RM50 di kedai-kedai lain. Baju linen, yang akan menelan belanja kira-kira RM79 di tempat lain, tapi berharga RM45 di KKR1M ini.”

“Kedai ini bukan sahaja akan menggembirakan penduduk Hulu Langat. Saya percaya akan yang lain yang dari tempat-tempat yang lain akan kunjung ke sini untuk membeli kain yang murah, terutamanya dengan Hari Raya yang kian hampir, ” kata Perdana Menteri.

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia (KKR1M)

Pemilik kedai tersebut, Peluang Karisma Sdn Bhd, merancang untuk membuka kira-kira 30 buah lagi KKR1M dalam tempoh dua tahun akan datang.

Najib menegaskan bahawa pemohon yang ingin menggunakan jenama 1Malaysia mestilah memenuhi kriteria tertentu yang “mematuhi falsafah 1Malaysia”.

“Salah satu kriteria untuk menggunakan jenama 1M ialah perkhidmatan atau produk tersebut mestilah khas dibuat untuk rakyat. Kedua, ia mestilah berkualiti baik. Akhirnya, harga mestilah lebih murah daripada harga pasaran, ” kata Najib.

Beliau berkata beliau tidak mahu ideologi 1Malaysia untuk menamatkan sebagai slogan atau retorik politik semata-mata.

Incoming search terms:

  • kedai kain 1 malaysia
  • kedai kain rakyat 1 malaysia

Category: National