Subscribe via RSS Feed

Sakae Sushi menawarkan gaji SGD3k untuk pencuci pinggan

Sakae Sushi menawarkan gaji SGD3k untuk pencuci pinggan!

Sakae Sushi, sebuah restoran berkunci yang menawarkan gaji SGD3k (RM7400) telah mendapat lebih kurang 300 permohonan setelah chief executive officer restoran tersebut, Douglas Foo dalam sebuah wawancara di radio tempatan Singapore menwarwakan jawatan kosong yang bergaji lumayan itu.

Sakae Sushi di Facebook page mereka menerima syak daripada orang ramai, namun pasukan komunikasi mereka mengharapkan usaha mereka dalam menyediakan press media di Yahoo dan beberapa surat khabar yang lain harap dapat mencuri tumpuan orang ramai, dan membantu mereka mendapatkan pekerja yang betul-betul layak.

Sakae Sushi

Company branding and communications manager, Lewis berkata bahawa syarikat itu menghadapi kesukaran mengekalkan pekerja membasuh pinggan dan mangkuk, dan juga masalah seperti kehadiran yang tidak konsisten dan kerap sakit.

“Ia adalah satu tugas yang fizikal menakutkan, yang melibatkan berdiri sepanjang hari, dan tidak terdapat ruang yang banyak untuk kemajuan dalam kerjaya.” Lewis menjelaskan mengapa firma sudi dan bersedia untuk membayar begitu lumayan.

Posisi ini walaubagaimanapun hanya terbuka kepada penduduk Singapore atau PR tetap sahaja.

Incoming search terms:

  • gaji kerja sakae sushi
  • gaji sakae sushi

Category: Facebook, International