Subscribe via RSS Feed

Tip paling berkesan kuruskan badan

Terlalu banyak cara untuk kuruskan badan. Apakah tip paling berkesan kuruskan badan? Jangan taksub dengan tip, tapi amalan realiti hari-hari itu lebih penting.

kuruskan badan

5 tip wajib diambil sebagai panduan jikalau ingin kuruskan badan dengan berkesan

# 1. Menetapkan matlamat. Matlamat sudah semestinya kemudian dilengkapi dengan pelan kurus badan, contohnya jadual bersenam.

# 2. Kurus secara sihat melalui bersukan jauh lebih berbaloi kerana ubat-ubatan fungsinya nampak di luar tetapi tidak di dalam. Apakah makna kelihatan seksi tapi sejurus badan kurus bersedia pula untuk pembedahan akibat kesihatan terjejas.

# 3. Pemakanan yang seimbang. Kecuali kadar bersukan tiga kali minimun seminggu, gaya pemakanan juga penting. Elakan makanan yang berkalori tinggi seperti makanan segera (KFC, McD lain2). Gaya pemakanan maksudnya bukan sesekali pergi KFC order sampai RM50 seorang dengan alasan sekali sekala.

# 4. Masa makan yang tetap. Terutamanya pada waktu malam, makan malam perlu diambil tiga jam lebih awal sebelum tidur. Tabiat makan lewat menyebabkan tenaga berubah menjadi lemak akibat tenaga di simpan dalam badan yang berada di atas katil selalunya.

# 5. Tidur yang cukup. Bagi penekad pengurus badan perlulah berhati-hati kerana pada tempoh masa kuruskan badan anda kurang mengambil kalori lebih, jadi perlu rehat yang cukup kerana badan yang berat tidak dapat menerima keletihan yang melampau.

Tip yang mana satu di atas merupakan tip paling berkesan kuruskan badan ? Jawapannya sama penting, itupun kamu serius mempraktikannya dalam kehidupan seharian. Semoga berjaya!

Incoming search terms:

  • kuruskan badan
  • ubat kurus paling berkesan

Tags:

Category: Uncategorized